Ik ben geïnteresseerd in Ik wil gas besparen

Een gemiddeld huishouden in Nederland gebruikt ongeveer 3.500 kWh aan elektrische energie en ongeveer 1.600 m3 gas. Dit gas wordt gebruikt voor ‘thermische energie’; warmte om uw huis en water te verwarmen.

ik ben geïnteresseerd in SolarFreezer en wil op de hoogte blijven

Hoe werkt Solarfreezer?

De SolarFreezer
De SolarFreezer is een 100% gasbesparend systeem dat uitsluitend gebruik maakt van de natuur. Het systeem maakt gebruik van het natuurkundig proces waarbij ontzettend veel energie vrijkomt tijdens de transitie van water naar ijs.

Werking van de SolarFreezer is dat de opslag van vrijgekomen warmte wordt opgeslagen in een warmtebuffer waarbij schaafijs wordt gemaakt. De opslagmedia in de SolarFreezer wordt middels een speciale warmtepomp, ontwikkeld voor de SolarFreezer, tot -15 graden afgekoeld. Daarbij komt zeer veel warmte vrij welke kan worden gebruikt voor het verwarmen van uw stal. Het ijs in de warmtebuffer wordt weer afgedooid met bijvoorbeeld de warmte welke wordt opgevangen door de luchtwasser of warmte indien koeling gewenst is.
 

Types SolarFreezer
De toepassing van SolarFreezer maakt het mogelijk om het gasverbruik terug te brengen tot nul. Dit kan in alle formaten huizen zijn. Door het beschikbaar hebben van een Small, Large en op langer termijn de Group versie, kan de SolarFreezer in huizen met verschillende gas verbruiken worden toegepast. De voorwaarde is wel dat een ruimte aanwezig is waar de flexibele buffer geplaatst kan worden. 


De modellen SolarFreezer Small, SolarFreezer Large hebben allemaal een eigen werkgebied.

 • De Small versie is geschikt voor woningen tot 3,000 m3 gas.
 • De Large versie is voor woningen met een gasverbruik van 3,000> m3.
 • Anders dan Large is de Group versie voor meerdere woningen op 1 grote flexibele buffer.


Voordelen van de SolarFreezer

 • C02 neutraal
 • 100% Natuurlijke werking
 • Vergunningsvrij
 • Aardgas vrij
 • Plug & Play
 • Monitoring op afstand
 • EPC 0
 • Woningwaarde stijgt


Edit: Wij werken met man en macht om de SolarFreezer marktklaar te krijgen. Heeft u interesse in een pilot van de SolarFreezer? Neem dan direct contact met ons op. 
De email kan naar solarfreezer@thinkabouttomorrow.nl

Ik wil gas besparen

Een gemiddeld huishouden in Nederland gebruikt ongeveer 3.500 kWh aan elektrische energie en ongeveer 1.600 m3 gas. Dit gas wordt gebruikt voor ‘thermische energie’; warmte om uw huis en water te verwarmen.

Meer informatie

Altijd Warm Water

Van uw eigen privé zwembad, binnen of buiten, tot de publieke zwembaden. Voor al deze baden geldt dat de temperatuur van het water een belangrijke rol speelt in de beleving en plezier tijdens het zwemmen.

Lees meer

Nieuws

meer nieuws