Ik ben geïnteresseerd in Ik wil gas besparen

Een gemiddeld huishouden in Nederland gebruikt ongeveer 3.500 kWh aan elektrische energie en ongeveer 1.600 m3 gas. Dit gas wordt gebruikt voor ‘thermische energie’; warmte om uw huis en water te verwarmen.

ik ben geïnteresseerd in SolarFreezer en wil op de hoogte blijven

Het EnergyPanel®-systeem is als volgt samen te stellen:

 

1 – Warm water

In een gemiddelde woning wordt ongeveer 335 m3 van het aardgas gebruikt voor het verwarmen van water. Door gebruik te maken van een EnergyPanel® zonneboiler (Thermboil), een boiler met een thermodynamisch paneel, kan tot 17% minder gas worden gebruikt dan bij warm water verwarming met gas.

 

 

2 - verwarming

Door het plaatsen van een EnergyPanel® GTC-systeem, een aantal thermodynamische panelen in combinatie met een warmtepomp, is het mogelijk om een groot gedeelte van de verwarming van een gebouw te verzorgen. Afhankelijk van de winter kan een gasbesparing van 50 tot 60% van de totale gasrekening worden behaald.  

 

3 – warm water + verwarming

Het is ook mogelijk om met een EnergyPanel® GTC-systeem naast de verwarming ook de warm watervoorziening te verduurzamen. Hiervoor wordt aan het systeem een zonneboiler (Thermboil) toegevoegd. De besparing op de totale gasrekening kan nu oplopen tot 80%.

 


 

4 – 100% gas besparen


Om de gasrekening tot nul te reduceren hebben we de mogelijkheid om naast het EnergyPanel® systeem, gebruik te maken van een opslag van thermische energie. Hiervoor plaatsen we een bufferzak in de kruipruimte van een gebouw. Het is nu mogelijk om in de winterperiode, als er misschien te weinig energie beschikbaar is via het EnergyPanel® GTC-systeem, de warmte te onttrekken uit de bufferzak. Het is nu mogelijk om het gehele jaar een hoog comfort niveau te hebben, zonder gebruik te maken van aardgas.

 

 

Ik wil gas besparen

Een gemiddeld huishouden in Nederland gebruikt ongeveer 3.500 kWh aan elektrische energie en ongeveer 1.600 m3 gas. Dit gas wordt gebruikt voor ‘thermische energie’; warmte om uw huis en water te verwarmen.

Meer informatie

Altijd Warm Water

Van uw eigen privé zwembad, binnen of buiten, tot de publieke zwembaden. Voor al deze baden geldt dat de temperatuur van het water een belangrijke rol speelt in de beleving en plezier tijdens het zwemmen.

Lees meer

Nieuws

meer nieuws