Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

In principe gebruiken wij een ander soort zonnecollectoren maar vaak kunnen de oude blijven liggen. Mits mogelijk proberen wij een combinatie van de twee verschillende collectoren mogelijk te maken. Dit is echter niet altijd het geval.
In bijna alle gevallen zijn alle boilervaten geschikt voor de SolarFreezer.
Nee dit is niet het geval. Wij maken gebruik van een zeer innovatieve warmtepomp welke modulerend werkt. Dat wil zeggen dat de warmtepomp verschillende toeren kan draaien wat erg goed is voor het verbruik en de levensduur. Tevens moeten geschikte warmtepompen kunnen werken met bron en afgifte temperaturen van -20 graden Celsius tot 60-70 graden Celsius.
Vloerverwarming en lage temperatuur radiatoren zijn het meest geschikt voor de SolarFreezer doordat dit afgifte systeem relatief lage temperaturen heeft. De energievoorraad in de SolarFreezer is afgestemd op dit type verwarming.
In principe niet, de benodigde temperaturen voor normale radiatoren zijn te hoog.Echter is het wel mogelijk om normale radiatoren te gebruiken in combinatie met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Bijvoorbeeld een aantal kamers met normale radiatoren en de benedenverdieping vloerverwarming.
Tot 100% afhankelijk van de woningen en of u kookt op gas.
Afhankelijk van de woning maar gemiddeld 4-6 panelen.
Lage temperatuur radiatoren zijn het meest geschikt voor de SolarFreezer. Ons systeem wordt op elke woning aangepast en kan ook worden aangepast op normale radiatoren mits het grootste gedeelte van de woning vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren heeft.
Ja dat is mogelijk. De bufferzak is in elke niet gebruikte ruimte te plaatsen.
Tevens kan de zak in een tuin worden begraven en worden afgedekt met een vlonder.
Ja, het systeem zorgt naast voor verwarming ook voor warm tapwater. De hoeveelheid beschikbaar warm water kan voor elke woning worden aangepast.
Dit is afhankelijk hoe vaak er verwarming nodig is, plus afhankelijk van de grootte van de woningen of kantoren. Uiteraard vragen kleine woningen minder energie dan grote kantoren. Wij kunnen hier helaas geen uitspraken over doen, de elektriciteitsbehoefte is voor elke woning anders.
De Coeffincienct of Performance ligt in het voorjaar najaar en de zomer rond de 8 tot 9. In de winterperiode is de COP rond de 4.
De panelen kunnen overal geplaatst worden, horizontaal, verticaal of op elke windrichting. Op het zuiden is ideaal maar niet noodzakelijk.
De Solarfreezer werkt op thermodynamische panelen (warmte). Voor de energievraag van de warmtepomp zijn de PV zonnepanelen zeker bruikbaar.
Nee, de Solarfreezer is ontwikkeld voor een warmtevraag. Elektriciteit wordt niet opgewekt of opgeslagen.
Thermodynamische panelen zijn ontwikkeld voor het opwekken van warmte en zonnepanelen voor elektriciteit.
In principe niet als men er voor kiest ook niet meer op gas te koken.
Wij hanteren een terugverdientijd van maximaal 9 jaar. In veel gevallen is dit eerder bereikt.
De SolarFreezer kan worden afgestemd op elke energievraag voor warm water en verwarming. Hierdoor varieert de prijs van elk systeem. een SolarFreezer systeem kost ongeveer uw jaarlijkse gasverbruik maal 9 jaar, wat ook de terugverdientijd is.
Nee, de waterbuffer is goed geïsoleerd en zal geen warmte of kou uitstralen door de vloer.
Nee dat is niet niet mogelijk. Voor gestapelde woningen, flats en appartementen is de SolarFreezer NOG niet geschikt doordat er vaak te weinig ruimte is voor een bufferzak en collectoren op het gedeelde dak. Op het moment zijn wij bezig met de ontwikkeling waarbij meerdere buffers gestapeld kunnen worden en dus interessant wordt voor appartementen of flats.

Het Energypanel GTC systeem heeft een Copeland compressor, de Nibe warmtepomp een Panasonic compressor. Deze compressors zijn overal te leveren en de monteren. Een technische groothandel kan deze onderdelen bestellen bij de leverancier. Service kan worden verricht door elke door ons gecertificeerde installateur.

De voordelen van SolarFreezer

  • Geen gasverbruik
  • Niet afhankelijk van de zon
  • Lage vaste kosten
  • Eenvoudige installatie
  • Europees product
Ik wil gas besparen

Nieuws

meer nieuws