Nieuws

Voor alle pers- en mediavragen kunt u terecht bij onze afdeling communicatie, via 074-240-4800 of via e-mail: info@solarfreezer.nl.

EEN BETROUWBARE & DUURZAME VERVANGING VOOR AARDGAS

SolarFreezer™ gaat een strategische samenwerking met GEP Watermanagement BV aan.

 

SolarFreezer en GEP slaan de handen in elkaar: Samenwerken, consumentgericht innoveren en integraal denken noodzakelijk om de bouwsector te verduurzamen.

Hengelo, 1 juni, 2021

Meer samenwerking is noodzakelijk om succesvol duurzaam te innoveren. Terwijl nieuwe technologieën en mogelijkheden om te verduurzamen in de woningbouw elkaar razendsnel opvolgen, wordt het steeds moeilijker voor de consument en voor de bouwsector om de optimale keuze te maken.

Duurzaam wonen is een samenspel van vele factoren, het gaat veel verder dan energiebesparende maatregelen, gasloos verwarmen of het opwekken van groene energie. Door te laten zien wat er technisch allemaal mogelijk is als je de uitdaging van duurzaam bouwen en wonen integraal benadert kunnen de individuele spelers in de bouwsector een grotere bijdrage leveren aan de transitie.

SolarFreezer en GEP gaan hun kennis en ervaring bundelen om een integrale oplossingen samen te ontwikkelen. “De samenwerking is niet alleen gebaseerd op het samen brengen van onze technologieën, wij delen ook dezelfde visie op duurzaam bouwen. Net zoals SolarFreezer ligt bij ons de nadruk niet alleen op het ontwikkelen van hoogwaardige systemen met hoge rendement, maar ook op een deskundige installatie en service. Dat vormt een sterke fundament voor deze samenwerking”, meent Fred Prins, directeur GEP. “Het is vrij uniek dat twee gespecialiseerde bedrijven, een op het gebied van duurzaam verwarmen, de ander op het gebied van regenwatergebruikgebruik op deze manier gaan samenwerken.”

Het eerste project dat voortkomt uit de samenwerking is SolarFreezer™RAIN. Tijdens een vooruitstrevend innovatieproject opgestart in Twente in 2019, waarbij verschillende vormen van energie en water toegepast moesten worden, is er een spontane samenwerking tussen GEP en SolarFreezer tot stand gekomen. Het resultaat is al in 2020 geïntroduceerd: SolarFreezer™RAIN, een integrale oplossing voor duurzaam verwarmen en regenwater gebruik.

Inmiddels neemt de vraag toe en het systeem wordt in meerdere configuraties aangeboden zowel voor woning- als utiliteitsbouw, passend bij de behoeftes van de bewoners en gebruikers. Daarom hebben beide bedrijven besloten om een strategisch partnership aan te gaan, structureel doorgaan met co-innoveren en samen de markt te benaderen. “Dit is een prachtige stap aangezien decentraal watermanagement en duurzame verwarming en koeling zeer belangrijke thema’s zijn als het gaat om duurzaam bouwen met zorg voor een gezonde natuurlijke leefomgeving”, zegt Jacques Mathijsen, directeur SolarFreezer BV. “Naast dit eerste concrete project is het de bedoeling dat de samenwerking tussen beide bedrijven gaat leiden tot meer betekenisvolle innovaties.”

Terug naar het overzicht

VIDEO

Energiezuinig verwarmd en gekoeld bedrijfspand | Ederveen

Bekijk de video Eerdere nieuwsberichten