Veelgestelde vragen

Een innovatief systeem als de SolarFreezer roept vragen op.
De meest gestelde hebben we voor u op een rij gezet.
Mist u een vraag? Neem dan contact met ons op.

EEN BETROUWBARE & DUURZAME VERVANGING VOOR AARDGAS

Kan SolarFreezer in mijn huidige woning?:

In principe niet, de benodigde temperaturen voor normale radiatoren zijn te hoog. Ons advies is om de normale radiatoren vervangen door lage temperatuur radiatoren. Een combinatie van vloerverwarming op de benedenverdieping en een aantal kamers met lage temperatuur radiatoren is een prima combinatie.

Er zijn een aantal basisvoorwaarde voor het kunnen toepassen van de SolarFreezer. De woning moet goed geïsoleerd zijn, de verwarming moet een laag temperatuur verwarming systeem zijn en er moet een kruipruimte aanwezig zijn waar de bufferzak kan liggen.

Ja dat is mogelijk, de bufferzak kan in de tuin worden begraven en worden afgedekt met een vlonder.

De Solarfreezer werkt met thermische collectoren. De zonnepanelen wekken elektrische energie op, de warmtepomp maakt gebruik van elektrische energie, dus de combinatie van SolarFreezer en zonnepanelen is aan te raden.

Algemeen:

In principe niet als men er voor kiest ook niet meer op gas te koken.

Nee, de Solarfreezer is ontwikkeld voor het verzorgen dan van verwarming en warm water. Elektriciteit wordt niet opgewekt of opgeslagen.

SolarFreezer:

Tot 100% gasbesparing is mogelijk. Dit betekent dan wel dat er geen gas meer wordt gebruikt voor het koken.

Vloerverwarming en lage temperatuur radiatoren zijn het meest geschikt voor de SolarFreezer doordat dit afgifte systeem relatief lage temperaturen heeft. Hoe lager de temperatuur, hoe minder energie de warmtepomp nodig heeft.

Ja, het systeem zorgt verwarming en voor warm tapwater. De hoeveelheid beschikbaar warm water kan voor elke woning worden aangepast.

Nee, een voorwaarde voor het plaatsen van een SolarFreezer systeem is een goede isolatie van de woning, dit is inclusief de vloerisolatie. De bufferzak zal daarom geen invloed hebben op de vloer.

Dit is afhankelijk van de woning of het gebouw. Daarnaast is het warm water gebruik voor een deel bepalend hoeveel elektrische energie er nodig is. Op basis van een transmissie berekening van de woning of het gebouw kan een vakbekwame installateur aangegeven hoeveel elektriciteit er nodig is.

VIDEO

Energiezuinig verwarmd en gekoeld bedrijfspand | Ederveen

Bekijk de video Eerdere nieuwsberichten