SolarFreezer is ontstaan om een belangrijke reden!

We zullen onze consumptie van fossiele energie moeten reduceren en deze energiebehoefte moeten gaan vervullen door gebruik te maken van duurzame energie. 

EEN BETROUWBARE & DUURZAME VERVANGING VOOR AARDGAS

Wie zijn we?

In 2013 zijn we begonnen met deze mooie innovatie en zijn we gaan werken aan de transitie van innovatief idee tot aan een markt gereed product, gericht op verschillende behoeftes van gebruikers.

We hebben het ontwerp van de SolarFreezer uitgebreid getest in zowel onze werkplaats als ook in een aantal woningen op verschillende plaatsen in Nederland. Met name de resultaten in de koude weken in februari en maart 2018 hebben aangegeven dat het systeem werkt zoals we voor ogen hadden, misschien zelfs wel beter dan we hadden durven dromen. Door monitoring van alle temperaturen en energiestromen hebben we kunnen zien hoe het systeem in de praktijk goed functioneert.We zijn zo ver! De SolarFreezer is gereed voor de markt! We kunnen een wezenlijke bijdrage leveren aan het verduurzamen van Nederland, net nu de discussie over het gebruik van aardgas en de daaraan verbonden milieuconsequenties serieuze vormen aanneemt.

De SolarFreezer is al in verschillende configuraties te verkrijgen bij een aantal gecertificeerde installateurs. Daarmee sluiten we de initiële ontwikkel- en testperiode van SolarFreezer af. We kunnen nu betrouwbare SolarFreezer producten leveren! Dat we nog een aantal interessante ideeën hebben mag duidelijk zijn, hieraan blijven we natuurlijk werken!

 

We doen het niet alleen!

In de wereld waar we in leven is een urgente verandering van ons energieverbruik noodzakelijk. We zullen onze consumptie van fossiele energie moeten reduceren en deze energiebehoefte moeten gaan vervullen door gebruik te maken van duurzame energie. Dit om de uitstoot van CO2 te verminderen, de aarde te sparen, maar ook om omdat de wereld voorraad van fossiele energie eindig is.

 

De Groot Installatiegroep B.V.

De Groot Installatiegroep, een familiebedrijf opgericht in 1965. Van een kleine installateur zijn we uitgegroeid tot een van de toonaangevende installatiebedrijven in Nederland. De Groot Installatiegroep bestaat uit negen vestigingen verdeeld over het hele land. Al vijftig jaar werken wij samen met een verscheidenheid aan opdrachtgevers aan de beste elektrotechnische, werktuigbouwkundige en brandbeveiligingsoplossingen. We leveren vakmanschap en staan voor de kwaliteit van onze dienstverlening.


Volker Wessels Stevin N.V.

Volker Wessels Stevin N.V. richt zich met haar activiteiten op het gebied van bouw- en vastgoedontwikkeling (BVGO) op het ontwerpen, ontwikkelen, realiseren en instandhouden van de gebouwde omgeving. De werkzaamheden van de diverse en soms zeer gespecialiseerde bouw- en vastgoedondernemingen binnen de BVGO-tak worden functioneel ondersteund vanuit vier BVGO-regio's: Noord-Oost, West, Midden en Zuid.


Innovatiefonds Twente

Het Innovatiefonds Twente richt zich op de financiering van innovatieve Twentse MKB-bedrijven. Vroegefasebedrijven in de sector High Tech Systems & Materials (HTSM) en cross-overs met de sectoren Agro-Food, Vrijetijdseconomie, Bouw en Energie behoren tot de doelgroep. Voorkeur krijgen die innovatietrajecten waarin meerdere partijen met elkaar samenwerken. Eén van de overige voorwaarden is, dat een private investeerder onder gelijke voorwaarden en condities met het Innovatiefonds Twente mee investeert. Door het beschikbaar stellen van risicokapitaal wil Innovatiefonds Twente innovaties van MKB-bedrijven bevorderen en daarmee de concurrentiekracht van de regio vergroten. Het Innovatiefonds Twente wordt gefinancierd door de Regio Twente.

 

Samen kunnen we sneller verduurzamen!

Duurzaam wonen is een samenspel van vele factoren, het gaat veel verder dan energiebesparende maatregelen, gasloos verwarmen of het opwekken van groene energie. Door te laten zien wat er technisch allemaal mogelijk is als je de uitdaging van duurzaam bouwen en wonen integraal benadert, kunnen de individuele spelers in de bouwsector een grotere bijdrage leveren aan de transitie.

Daarom werken wij graag samen met vooruitstrevende spelers in de gehele bouwsector. Onze strategische partners zijn:

Bouwen4jou

Bouwen4jou is ontstaan uit het streven naar innovatie en kwaliteit in de bouw. Bouwen is een geweldig proces waarbij veel details het uiteindelijke eindresultaat bepalen. Bouwen4jou wil dit resultaat een duurzaam karakter geven door het gebruik van het unieke houtskeletbouw systeem van suteki. Het systeem van Suteki is 100% herbruikbaar en zeer eenvoudig te monteren met Japanse precisie.

 

VIDEO

Energiezuinig verwarmd en gekoeld bedrijfspand | Ederveen

Bekijk de video Eerdere nieuwsberichten